PIBG & ALUMNI

10532821_1209324235763434_9085890903731195655_o

1.0 PENDAHULUAN
Tanggal 1 Januari 2015 menandakan genap setengah abad usia sekolah yang dahulunya lebih dikenali sebagai sekolah atas banggol. Namun kini sejarah baharu telah tersingkap dengan sekolah ini telah mengalami banyak perubahan yang telah meletakkannya sebaris dengan sekolah-sekolah yang tersohor bukan sahaja di Machang malahan di negeri Kelantan. Sambutan Jubli Emas SMK Machang julung-julung kali diadakan bagi mengimbau semula sejarah penubuhan sekolah ini 50 tahun yang silam sehingga kini megah berdiri sebagai salah sebuah sekolah yang menjadi sebutan oleh komuniti di Daerah Machang. Sambutan perdana ini amatlah bererti untuk menggamit semula kenangan di kalangan bekas warga sekolah ini sama ada guru , pelajar dan kakitangan sokongan yang sama-sama menggembleng tenaga untuk memacu SMK Machang ke peringkat yang lebih gemilang.

2.0 OBJEKTIF
Sambutan Jubli Emas SMK Machang (1965-2015) adalah untuk;
2.1 menyorot kembali sejarah penubuhan sekolah ini setengah abad yang lalu
2.2 mengeratkan kembali silaturrahim di kalangan bekas pelajar , guru serta komuniti setempat
2.3 mengumpul dana untuk pembangunan akademik SMK Machang

3.0 TEMA : 50 Tahun SMK Machang – Dari Kuarza Ke Sepuh Emas
4.0 TARIKH DAN TEMPAT
Tarikh : 27-29 Mei 2015 (3 hari 2 malam) Tempat : Sekolah Menengah Kebangsaan Machang
Masa : 8.30 pagi-10.00 mlm

5.0 CADANGAN PERASMI
YB Dato’ Seri Dr Ahmad Zahid bin Hamidi ( Menteri Dalam Negeri ). Untuk maklumat lanjut sila muatturun dokumen berikut:
Jubli Emas SMKM2015

 

 

pibg

2014 -BUKU PROGRAM PIBG KE 40 THN 2014(jasman)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Dasar Privasi

Halaman ini menerangkan dasar privasi yang merangkumi penggunaan dan perlindungan maklumat yang dikemukakan oleh pengunjung. Tiada maklumat peribadi akan dikumpul semasa anda melayari laman web ini kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui e-mel dan pendaftaran. Laman web ini mempunyai pautan ke laman web lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk laman web ini sahaja. Perlu diingatkan bahawa laman web yang terdapat dalam pautan mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman web yang dilayari.

Dasar & Hak Cipta

Penafian: Pihak Sekolah dan Kementerian Pelajaran Malaysia adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini. Syarikat-syarikat yang dirujuk dalam laman web ini tidak boleh dianggap sebagai agen ataupun syarikat yang disyorkan oleh Kementerian Pelajaran. Paparan Terbaik: Laman web ini sesuai dipapar menggunakan pelayar Internet Explorer 8 ke atas dan Mozilla Firefox 4.0 dengan resolusi 1024 x 768 dan ke atas.
%d bloggers like this: