FAQ

Q: Apakah elektif bagi matapelajaran Kemahiran Hidup (KH) yang ditawarkan di peringkat menengah rendah?

A: Perdagangan, Ekonomi Rumahtangga, Pertukangan dan Pertanian

Q: Apakah elektif yang ditawarkan di peringkat menengah atas?

A: Pendidikan Seni Visual, Sains Pertanian, Perdagangan, Prinsip Perakaunan, Ekonomi Asas, Ekonomi Rumahtangga, Lukisan Kejuruteraan, Kesusateraan Melayu, Tasawwur Islam, Fizik, Kimia, Biologi dan Matematik Tambahan.

Q: Apakah subjek-subjek yang ditawarkan untuk Tingkatan Enam (Pra U)?

A: Pengajian Am, Bahasa Malaysia, Kesusateraan Melayu, Sejarah, Geografi, Ekonomi, Pengajian Perniagaan dan Seni Visual.

Q: Apakah sekolah-sekolah saluran  untuk kemasukan pelajar tingkatan satu dan enam di sekolah ini?

A: SK Machang, SK Pak Roman dan SK Dewan Besar bagi tingkatan satu. Bagi tingkatan enam, pelajar-pelajar dari SMK Machang dan SMK Abdul Samad.

Q: Adakah sekolah menyediakan kemudahan asrama?

A: Sekolah menyediakan kemudahan asrama untuk pelajar-pelajar yang tinggal jauh dari sekolah dan keutamaan diberi kepada pelajar tingkatan 3, 5 dan 6. Terdapat dua blok iaitu asrama putera dan asrama puteri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Dasar Privasi

Halaman ini menerangkan dasar privasi yang merangkumi penggunaan dan perlindungan maklumat yang dikemukakan oleh pengunjung. Tiada maklumat peribadi akan dikumpul semasa anda melayari laman web ini kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui e-mel dan pendaftaran. Laman web ini mempunyai pautan ke laman web lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk laman web ini sahaja. Perlu diingatkan bahawa laman web yang terdapat dalam pautan mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman web yang dilayari.

Dasar & Hak Cipta

Penafian: Pihak Sekolah dan Kementerian Pelajaran Malaysia adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini. Syarikat-syarikat yang dirujuk dalam laman web ini tidak boleh dianggap sebagai agen ataupun syarikat yang disyorkan oleh Kementerian Pelajaran. Paparan Terbaik: Laman web ini sesuai dipapar menggunakan pelayar Internet Explorer 8 ke atas dan Mozilla Firefox 4.0 dengan resolusi 1024 x 768 dan ke atas.
%d bloggers like this: