Perihal Sekolah

Sekolah Menengah Kebangsaan Machang  atau nama ringkasnya SMK Machang, merupakan sebuah Sekolah menengah kebangsaan yang terletak di Jalan Kota Bharu, Kweng Hitam bersebelahan dengan Balai Polis, Machang, Kelantan. Pada asasnya nama sekolah ini diberikan berdasar nama tempat daerah Machang.

Sekolah ini merupakan sekolah gred A dengan bilangan pelajar seramai 1633 orang dan terdapat 54 bilik darjah di sekolah. Sekolah ini mempunyai lebih kurang 143 orang guru berserta 25 orang kakitangan sokongan sekolah.

Sekolah Menengah Kebangsaan Machang (DEA 2189)

Jalan Kota Bharu, Kweng Hitam.

18500, MachangKelantan, Malaysia

Telefon = 6099751235

Fax = 6099751235

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Dasar Privasi

Halaman ini menerangkan dasar privasi yang merangkumi penggunaan dan perlindungan maklumat yang dikemukakan oleh pengunjung. Tiada maklumat peribadi akan dikumpul semasa anda melayari laman web ini kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui e-mel dan pendaftaran. Laman web ini mempunyai pautan ke laman web lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk laman web ini sahaja. Perlu diingatkan bahawa laman web yang terdapat dalam pautan mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman web yang dilayari.

Dasar & Hak Cipta

Penafian: Pihak Sekolah dan Kementerian Pelajaran Malaysia adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini. Syarikat-syarikat yang dirujuk dalam laman web ini tidak boleh dianggap sebagai agen ataupun syarikat yang disyorkan oleh Kementerian Pelajaran. Paparan Terbaik: Laman web ini sesuai dipapar menggunakan pelayar Internet Explorer 8 ke atas dan Mozilla Firefox 4.0 dengan resolusi 1024 x 768 dan ke atas.
%d bloggers like this: